Zeg. het krachtig en helder         

Tekstschrijver voor ICT-bedrijven en softwarebedrijven

Heb je een ICT-bedrijf? Dan weet je álles van je product. Misschien wel té veel. En dat kan je belemmeren in de communicatie richting je doelgroepen. Want het risico is, dat je teveel blijft denken vanuit de techniek. En dus dat je te weinig communiceert vanuit de doelgroep. Herken je dit? Dan kun je mij inschakelen als jouw sparringpartner en SEO-tekstschrijver. Ik trek je los uit je comfortzone en draai jouw communicatieboodschap om. Concreet, krachtig en helder.

 

Voor ICT-dienstverleners en softwarebedrijven

Sinds 1995 heb ik gewerkt voor tal van ICT-bedrijven door heel Nederland: van ICT-dienstverleners tot softwarebedrijven. En van Hewlett-Packard tot lokale ICT-bedrijven.

 

SEO-teksten voor je website: stap voor stap

Als het aankomt op webteksten, doorloop ik samen met de klant de volgende stappen: 

Stap 1: Inzicht in het bedrijf

Ik verdiep me graag eerst in het ICT-bedrijf. In de producten en diensten. In de onderscheidende kracht van het bedrijf. In de missie, visie en kernwaarden. En natuurlijk: in de doelgroepen.

Stap 2: Inzicht in de doelgroep

Goed inzicht in je doelgroepen is cruciaal. Op wat voor branches en organisaties richt je je? Wie zijn de decision makers en beïnvloeders binnen die organisaties? En wie zijn deze personen, qua leeftijd, opleidingsniveau en hobby’s? Wat vinden ze belangrijk? Waar zijn ze gevoelig voor? En wat vinden ze vervelend? Kortom: een buyer persona. Of meerdere persona’s. Het resultaat: een helder beeld van de doelgroep. Nu weten we behoorlijk goed met wie we gaan communiceren via de teksten. 

Stap 3: zoekwoordenonderzoek en navigatiestructuur

Wat zijn de online kansen van je bedrijf? Op welke woorden – of beter nog – op welke topics – wordt veel gezocht? Welke typen zoekvragen zijn er? Willen mensen kopen? Zoeken ze informatie? Of hebben ze nog een ander doel? Ik breng dit in kaart. Op basis hiervan maak ik een navigatiestructuur.

Stap 4: schrijven

En dan: schrijven! Bij voorkeur op basis van een intake én aanvullende informatie op papier. Als je dit wilt, maak ik ook klantcases. Want bewijsvoering is natuurlijk enorm belangrijk.

 

ICT-opdrachtgevers

Ik werk momenteel onder meer voor de volgende ICT-opdrachtgevers:

 

Ridder Data Systems

Ridder Data Systems ontwikkelt ERP-software voor de maakindustrie: Ridder iQ. Met circa 100 medewerkers bedient het bedrijf ruim 950 bedrijven door heel Nederland en België. Ik schreef de SEO-teksten voor www.ridder.nl

 

Promedico Groep

Promedico ICT B.V. is een significante speler op de Nederlandse markt van informatiesystemen voor de eerstelijnszorg en verbindt de eerste lijn op innovatieve wijze met Promedico-ASP (een web-based huisartsinformatiesysteem (HIS)) en Promedico-VDF (een HIS speciaal voor de apotheekhoudende huisarts). Ik schreef strategische teksten voor Promedico.

 

eQuse

eQuse richt zich volledig op de ontwikkeling van het webbased kwaliteitssysteem eQuse Indicate. Het bedrijf doet dit op basis van certificeringseisen en klantbehoeften. Met het kwaliteitssysteem eQuse kunnen organisaties zich effectief voorbereiden op een audit. eQuse Indicate wordt gebruikt in meer dan 2.000 organisaties en door ruim 20.000 gebruikers. Zij spelen met eQuse Indicate efficiënt in op de nieuwe ontwikkelingen, zoals de nieuwe normvereisten op basis van High Level Structure (HLS). Ik schrijf de teksten voor www.equse.nl, blogs en landingspagina's.

 

LOKO

De service van LOKO in Zeewolde omvat alles wat nodig is om ICT compleet te regelen. Op het gebied van infra, telefonie en bedrijfsprocessen. Voor dit bedrijf schrijf ik klantverhalen.

 

Fancit

Fancit maakt organisaties beter, met heldere en slimme ICT-oplossingen die de eigen business ondersteunen en die aantoonbaar rendement opleveren.

 

SucceedIT

SucceedIT helpt middelgrote bedrijven het maximale uit hun MS Dynamics NAV en zijn gespecialiseerd in voorraadoptimalisatie met behulp van EazyStock. Ik schrijf teksten voor blogs, whitepapers en e-books. 

 

Datascan

Datascan Informatie Managers is specialist in het stroomlijnen van informatieprocessen. Het bedrijf analyseert de informatiestromen binnen organisaties, geeft verbeteradviezen en voeren deze desgewenst uit. Ik schreef de teksten voor www.datascan.nl

Schakel me in als jouw tekstschrijver voor de ICT

Gratis SEO-scan

Wil je weten of je webteksten SEO-proof zijn? Ik bied je een gratis SEO-scan aan.
Gewoon advies, geen verdere verplichtingen. Ja, doe mij een gratis SEO-scan.