Zeg. het krachtig en helder         

Tarieven tekstschrijver Jeroen Fidder

Wat kost een tekstschrijver? Sommige tekstschrijvers vragen 50 euro per uur, anderen 100 of zelfs 120 euro. Ikzelf hanteer een uurtarief van 75 euro. Maar daarmee weet je nog niets. Want misschien werk ik wel sneller dan een tekstschrijver die 60 euro vraagt. En het is ook niet gezegd dat een tekstschrijver met een uurtarief van 120 euro beter werk levert. Je kunt ervan op aan dat ik altijd streef naar de meest efficiënte werkwijze én tegelijkertijd naar de allerbeste kwaliteit.

 

Natuurlijk wil jij weten waar je bij mij aan toe bent. Daarom maak ik in de praktijk altijd een offerte voor de totale opdracht. Gaat het om een grotere opdracht? Dan maak ik met plezier een proeftekst. Zo weet je zeker dat je goed zit bij mij. Nóg beter: een kennismakingsgesprek. Zodat we ook een gevoel krijgen bij elkaar.

 

Tarieven webteksten schrijven

Voor het schrijven van websiteteksten hanteer ik gemiddeld 1,5 uur tot 3 uur voor 1 webpagina. Het exacte tarief hangt onder meer af van het type pagina. Met een dienstenpagina en een ‘Over Ons’-pagina ben ik vast langer bezig dan met een ‘Contact’pagina. Ook de lengte van de webpagina speelt een rol, net als de complexiteit van het onderwerp.

 

Tarieven whitepaper schrijven

Een whitepaper bestaat gemiddeld tussen de 8 en 10 pagina’s A4. Omgerekend circa 3600 – 4500 woorden. Gemiddeld kost het schrijven van een whitepaper me 1 – 1,5 uur per pagina. Ook weer afhankelijk van een aantal zaken. Hoe kom ik aan de informatie: ga ik iemand interviewen, krijg ik veel basisinformatie op papier of moet ik veel informatie zelf opzoeken? Ook de complexiteit van het onderwerp speelt mee.

 

Tarieven blog schrijven

Een blogtekst schrijven kost me tussen de 2 en 4 uur. Hoe lang het schrijven van een blog me precies kost, hangt af van de complexiteit van het onderwerp, de diepgang van de blog en de tekstlengte. Meestal interview ik een deskundige van je organisatie, waarna ik de tekst schrijf.

 

Laten we het eens omdraaien: wat levert een goede tekstschrijver op?

Je schakelt niet voor niets een tekstschrijver in. Want een goede tekstschrijver levert jou vooral ook veel op. Zoals: 

  • Praktisch voordeel: tijdbesparing
  • Ik werp een kritische blik op het verhaal van jouw organisatie
  • Ik kijk door de bril van jouw doelgroep
  • Je krijgt teksten die informeren én verleiden
  • SEO-teksten dragen bij aan betere vindbaarheid in Google
  • Verleidingstechnieken zorgen voor meer conversie van bezoeker naar klant

 

Vraag een offerte aan

Gratis SEO-scan

Wil je weten of je webteksten SEO-proof zijn? Ik bied je een gratis SEO-scan aan.
Gewoon advies, geen verdere verplichtingen. Ja, doe mij een gratis SEO-scan.