Zeg. het krachtig en helder         Tekstschrijver voor MyMoriam in Almere

Tekstschrijver voor MyMoriam in Almere

De klant

MyMoriam is een innovatief en baanbrekend digitaal platform waarmee gebruikers hun momenten van betekenis en inspiratie kunnen vastleggen in een levensdossier. Als foto, video of verhaal. Of als muzikale herinnering. Ook kunnen zij hierin de doelen en plannen voor hun leven vastleggen. En hun wensen en informatie voor daarna. Met de I-am app kan dit overal en altijd.

 

De opdracht

Hoe positioneer je een platform waarmee mensen niet alleen kunnen bijhouden wat zij belangrijk vinden in hun leven en welke bijzondere momenten zij meemaken, maar waarmee ze ook hun wensen kunnen vastleggen voor na hun overlijden? Best een uitdaging, want in onze Westerse maatschappij denken we liever niet na over de dood. Dat terwijl het voor je omgeving juist heel belangrijk is om te weten waar jij van hield en welke wensen jij zelf hebt voor een waardig afscheid.

 

De oplossing

Om te komen tot de juiste benadering en tone-of-voice, is allereerst een kernboodschap geformuleerd; het verhaal van MyMoriam teruggebracht tot de essentie en toegeschreven naar de beoogde doelgroep. En die essentie is: MyMoriam gaat over het leven. Over de bijzondere dingen die we nú meemaken en wat we belangrijk en de moeite waard vinden. Dit heeft geresulteerd in de tagline ‘for life’. Vervolgens heb ik in samenwerking met de klant een navigatiestructuur ontwikkeld. Op basis van de kernboodschap en de navigatiestructuur heb ik alle content geschreven. Motiverende teksten die mensen wil inspireren om zelf vast je leggen wat voor hen belangrijk is. Het platform MyMoriam biedt hiervoor unieke mogelijkheden. Laagdrempelig en tegen geringe kosten.

 

Zeg. werkt op structurele basis in het team van MyMoriam.

 

Ga naar de website van MyMoriam

 

Met ons softwareplatform en apps willen wij de manier waarop mensen bezig zijn met het nadenken en vastleggen van informatie voor nu en voor later veranderen. We willen het laagdrempeliger en leuker maken. Onze doelgroep is breed. Van de mensen die wij bij deze mooie uitdaging betrekken wordt veel inlevingsvermogen gevraagd. Dat hebben we ook gevonden bij Jeroen Fidder van Zeg. Hij is op een plezierige manier in staat om de ‘ui’ zover af te pellen, dat de kern overblijft. Vanuit die kern bouwen we nu verder aan de positionering van MyMoriam. For life!"   (Erik van der Ven, oprichter / directeur)

Gratis SEO-scan

Wil je weten of je webteksten SEO-proof zijn? Ik bied je een gratis SEO-scan aan.
Gewoon advies, geen verdere verplichtingen. Ja, doe mij een gratis SEO-scan.