Webshopteksten voor smeedijzerenbeslag.nl

Webteksten
SEO-optimalisatie

Goede categorie- en productteksten zijn zó belangrijk voor een webshop. Deze teksten moeten niet alleen informatief zijn, maar ook verleidend. En ze moeten zo goed mogelijk scoren in Google. Zulke teksten schreef ik eind 2021 voor SmeedijzerenBeslag.nl

De klant

Smeedijzerenbeslag.nl is de webshop van Yvonne Breeuwer en Hjördis Jagerman. Ze begonnen daarmee kleinschalig, vanuit Duitsland. Ze gingen zelf op zoek naar mooi beslag. Dat vonden ze in Engeland. De eerste bestellingen verkochten ze via Marktplaats. Al gauw kwam er een webshop. En toen ging het snel. Twee jaar geleden bouwden ze een grote opslaghal.

SmeedijzerenBeslag.nl is gespecialiseerd in landelijk hang- en sluitwerk en aanverwante rustieke producten. De kern van het assortiment is smeedijzeren en gietijzeren beslag als deurbeslag, raambeslag, meubelbeslag en keukenbeslag. Gaandeweg is het assortiment flink uitgebreid met veel mooie producten die zich helemaal thuis voelen in een landelijk decor. Zoals handgesmede nagels en siernagels en nostalgische keukenaccessoires.

De opdracht

Herschrijf alle bestaande teksten tot aantrekkelijke webteksten. Houd daarbij rekening met de vindbaarheid in Google. De SEO was al dik in orde, maar hier en daar waren verbeteringen mogelijk. Fasegewijs pakte ik alle pagina’s aan, deels met extra informatie van de klant.

Het resultaat

Heldere teksten met de juiste informatie voor de webshopbezoeker. De teksten zijn allemaal een stukje langer geworden, wat een positief effect heeft op de SEO.

 

Wil je sprankelende, heldere SEO-teksten die bruisen, inspireren en werken?

Dan moet je net mij hebben

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

Snak je naar onweerstaanbare webteksten die werken? Schrijf ik. Helder en verleidend. Voor bedrijven en organisaties met online ambitie.
Webteksten laten schrijven >

Inspirerende content

Aan de slag met contentmarketing, maar geen tijd of schrijftalent? Ik schrijf blogs, whitepapers en ebooks. Concreet, praktisch, inspirerend.
Eerste hulp bij contentmarketing >

Je website beter vindbaar

Is jouw website slecht vindbaar in Google? Dat kost je beslist omzet. Ik optimaliseer jouw webteksten. Van analyse en advies tot uitvoering.
SEO-optimalisatie >