SEO-tekstschrijver sanitair-specialist Van Marcke, Kortrijk (B)

Webteksten

België. Land van speciaalbiertjes, chocolade (oooh!) en friet met stoofvlees. Van plezante strips. En het land van Van Marcke, waarvoor ik in 2013 mijn allereerste klus als zelfstandig tekstschrijver mocht doen. Uitgerekend voor een Belgisch bedrijf. En wat voor één!

De klant

Het in 1929 opgerichte Van Marcke is de belangrijkste Belgische distributeur van badkamers, wellness, keukens, technisch sanitair en verwarmings-en klimaattechnologie. Het bedrijf is in België marktleider in de gespecialiseerde distributie van centrale verwarming en sanitair in België, en in datzelfde domein de nummer vijf op de Europese markt. Van Marcke heeft drie winkelconcepten (Van Marcke Inspirations, Saniland en Big Blue) en biedt bovendien allerlei services aan voor de professionele installateur. Bij Van Marcke werken meer dan 1.600 mensen.

De opdracht: SEO-teksten

De afgelopen jaren heeft Van Marcke voor de diverse concepten en diensten afzonderlijke websites ontwikkeld. Het bedrijf besluit in 2012 om alle content samen te brengen op één volledig vernieuwde website (www.vanmarcke.com) met product-gedreven navigatie. Het wordt een zoekmachine-geoptimaliseerde website. De opdracht aan Zeg. tekst en concept luidde dan ook: schrijf voor alle productpagina’s SEO-teksten, en denk mee over de navigatiestructuur.

De werkwijze

De teksten komen tot stand in nauwe samenwerking-op-afstand met de online marketeer van Van Marcke en met Digital Acency Wijs. Als leidraad voor de teksten dienen een mindmap en  een Keyword Research-mindmap van elk van de productcategorieën, én een lijst met relevantie zoekwoorden. Vanwege de omvang van de website en het aantal productpagina’s is dit een flinke klus die vraagt om een gestructureerde werkwijze en continue afstemming met de opdrachtgever.

Het resultaat: heldere en informatieve teksten 

Heldere, informatieve en overtuigende SEO-teksten, mede geschreven op basis van een mindmap, een Keyword Research-mindmap én een lijst met relevantie zoekwoorden.

 

Wil je sprankelende, heldere SEO-teksten die bruisen, inspireren en werken?

Dan moet je net mij hebben

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

Snak je naar onweerstaanbare webteksten die werken? Schrijf ik. Helder en verleidend. Voor bedrijven en organisaties met online ambitie.
Webteksten laten schrijven >

Inspirerende content

Aan de slag met contentmarketing, maar geen tijd of schrijftalent? Ik schrijf blogs, whitepapers en ebooks. Concreet, praktisch, inspirerend.
Eerste hulp bij contentmarketing >

Je website beter vindbaar

Is jouw website slecht vindbaar in Google? Dat kost je beslist omzet. Ik optimaliseer jouw webteksten. Van analyse en advies tot uitvoering.
SEO-optimalisatie >