SEO-teksten voor Petersen Metaalbescherming (voorheen Straalbedrijf Petersen)

SEO-teksten-Petersen-Metaalbescherming)
Webteksten
SEO-optimalisatie

Metaal roest. Dat komt door ons vochtige klimaat. Maar wat als metaal niet mág roesten, lang moet meegaan en er misschien ook mooi moet uitzien? Dan is er Petersen Metaalbewerking in Harderwijk. Een door en door technisch bedrijf dat ingewikkelde processen uitvoert. Wat kun je daar als tekstschrijver mee? Verrassend veel.

De klant

Petersen Metaalbescherming (voorheen: Straalbedrijf Petersen) al sinds 1987 specialist in het industrieel stralen van metalen oppervlakten. De afgelopen decennia verbreedde de dienstverlening naar industrieel spuiten en schooperen. Tot de opdrachtgevers behoren industrieën die hoge en specifieke eisen stellen aan kwaliteit en continuïteit. Denk aan bedrijven in de offshore, de (petro)chemische industrie en de maritieme sector. Maar ook aan Defensie-gerelateerde projecten, utiliteitsbouwers en gemeenten.

De opdracht

De verbreding van activiteiten vroeg om een andere marktbenadering en positionering. Hiervoor liet het bedrijf een bedrijfsverbeteringsplan opstellen. Aan Inzpire design en communicatie en Zeg. tekst en concept de vraag om, mede op basis van dit plan, een nieuwe website te ontwikkelen. Daarnaast veranderde het bedrijf zijn naam naar Petersen Metaalbewerking.

De aanpak

Zeg. tekst en concept voerde een zoekwoordenonderzoek uit en maakte de menustructuur. De teksten werden geschreven aan de hand van klantinterviews en beschikbare informatie. In nauwe samenwerking met de klant werden de teksten, die technisch van aard zijn, vervolgens fijngeslepen. Inzpire design en communicatie ontwierp logo en huisstijl en een beeldconcept en het ontwerp voor de website. De bouw was in handen van Haagen Internet.

Het resultaat

Een moderne en fris ogende SEO-website die visueel en tekstueel aansluit op de activiteiten en ambities van Petersen Metaalbewerking. Een website ook die zoveel mogelijk tegemoetkomt aan de informatiebehoefte van de doelgroepen. De website is goed vindbaar op diverse relevante zoekermen.

 

Wil je sprankelende, heldere SEO-teksten die bruisen, inspireren en werken?

Dan moet je net mij hebben

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

Snak je naar onweerstaanbare webteksten die werken? Schrijf ik. Helder en verleidend. Voor bedrijven en organisaties met online ambitie.
Webteksten laten schrijven >

Inspirerende content

Aan de slag met contentmarketing, maar geen tijd of schrijftalent? Ik schrijf blogs, whitepapers en ebooks. Concreet, praktisch, inspirerend.
Eerste hulp bij contentmarketing >

Je website beter vindbaar

Is jouw website slecht vindbaar in Google? Dat kost je beslist omzet. Ik optimaliseer jouw webteksten. Van analyse en advies tot uitvoering.
SEO-optimalisatie >