Toegankelijke teksten voor Academie voor Zelfstandigheid

Teksten Academie voor Zelfstandigheid
Webteksten

Als tekstschrijver werk ik graag voor zorgorganisaties. Nog mooier: zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik vind deze mensen geweldig. Ze zijn eerlijk en oprecht. Je kunt enorm met hen lachen. En je kunt veel van hen leren. Bijvoorbeeld hoe je frank en vrij in het leven kunt staan; een aandachtspuntje voor mezelf. Ik sprong dan ook een gat in het plafond toen ik werd benaderd door de Academie voor Zelfstandigheid.

De klant

De Academie voor Zelfstandigheid helpt mensen met een beperking verder in hun dagelijkse leven. Zodat ze (sociaal) zelfredzamer en (economisch) zelfstandiger worden. Ook thuis kunnen ze zich beter zelf redden én ze vinden beter aansluiting bij anderen. De Academie voor Zelfstandigheid bestaat alweer sinds 2009. Begin 2020 kreeg de academie een nieuwe rechtsvorm, een nieuwe positionering en uniforme, digitale leermiddelen die nog beter aansluiten op de individuele vraag en het proces van de student. Het gaat om een standaard methode met een gepersonaliseerd traject.

De vraag

Schrijf de teksten voor onze nieuwe website. Met als basis de nieuwe positionering en het communicatieplan. Breng ons verhaal richting de doelgroepen: de studenten zelf (in makkelijke taal) en de professionals: gemeenten, scholen, bedrijven en zorgorganisaties.

De aanpak

Fijn, die marketing- en communicatiedocumenten. Ook een intake was nodig. Dat deden we. En ik interviewde studenten. Onder wie Ludo uit Apeldoorn; mooie vent. Op basis daarvan schreef ik de teksten. In makkelijke taal voor studenten. En voor de professionals: teksten met voor elke doelgroep de juiste informatie en argumentatie.

Resultaat!

Als je het mij vraagt: het is een superwebsite geworden die het nieuwe verhaal van de Academie voor Zelfstandigheid vertelt. Duidelijk en overtuigend voor iedereen en makkelijk te doorheen te navigeren. Blije klant ook. a&m impact tekende voor het webdesign en de webbouw. Wát een geweldig mooie klus.

 

Geniet van de Academie voor Zelfstandigheid

Wat kan ik voor jou doen?

Webteksten die werken

Snak je naar onweerstaanbare webteksten die werken? Schrijf ik. Helder en verleidend. Voor bedrijven en organisaties met online ambitie.
Webteksten laten schrijven >

Inspirerende content

Aan de slag met contentmarketing, maar geen tijd of schrijftalent? Ik schrijf blogs, whitepapers en ebooks. Concreet, praktisch, inspirerend.
Eerste hulp bij contentmarketing >

Je website beter vindbaar

Is jouw website slecht vindbaar in Google? Dat kost je beslist omzet. Ik optimaliseer jouw webteksten. Van analyse en advies tot uitvoering.
SEO-optimalisatie >